• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Almere

Dakkapel plaatsen in Almere

Wij van Dakkapelprijzen.nl zijn actief in de provincie Flevoland en dus ook in stad Almere. Veel van de woningen in Almere zijn enkele jaren geleden gebouwd en behoren dus tot de nieuwbouw. Veel van onze klanten kiezen in nieuwbouwwijken voor een polyester of kunststof dakkapel. Dit materiaal past geheel in de stijl van de woningen. Ook profiteren klanten die kiezen voor deze materialen van weinig onderhoud en een langere levensduur. Naast de materiaalkeuze zijn er ook nog andere opties waaruit u kunt kiezen zoals bijvoorbeeld een nokverhoging of veen dakkapel met een schuin dak. Voor alle mogelijkheden raden we u aan om contact op te nemen met een van onze medewerkers of door het onderstaande formulier in te vullen.

Dakkapel prijzen in Almere

Wij van Dakkapelprijzen.nl vinden het belangrijk dat u profiteert van de scherpste prijzen. We selecteren daarom vijf partners die wij vinden passen bij uw aanvraag. Zij zullen vervolgens een offerte opstellen die perfect zal aansluiten op uw specifieke situatie. U kunt op deze manier gemakkelijk en snel de prijzen en voorwaarden met elkaar vergelijken.

Vergunning aanvragen in Almere

Voor het laten plaatsen van een dakkapel heeft u naast de totale kosten die wij in rekening brengen ook te maken met de gemeente. Zo hanteert iedere gemeente in Nederland een percentage/bedrag aan bouwkosten. In de gemeente Almere zijn de volgende bouwleges van toepassing namelijk: De leges kosten bedragen 2,5% van de totale bouwsom.

Voorwaarden

In bijna alle gevallen is een omgevingsvrije vergunning voor het laten plaatsen van een dakkapel vereist. Er zijn een aantal uitzonderingen waar een omgevingsvrije vergunning niet volstaat, en dus voorgelegd dient te worden bij de welstandscommissie om als nog in aanmerking te komen voor een vergunning. Hieronder zijn de richtlijnen die gelden in Almere overzichtelijk in een rijtje gezet.

  • De dakkapel die in een wijk als eerst geplaatst is, wordt door de gemeente als trendsetter gezien. De dakkapellen die in de toekomst worden geplaatst moeten voldoen aan deze eisen;
  • Op een bij-, aan- of uitbouw mogen geen dakkapellen worden gemonteerd.
  • De dakkapel mag niet breder zijn dan 1/3 van de woning.
  • De afstand van de onderkant van de dakkapel tot de dakgoot moet minimaal 0,5 meter en maximaal 1 meter zijn.
  • De minimale afstand van de dakkepel tot de dakgoten, de zijkanten en bovenkant van de dakrand is 0,9 meter.
  • De maximale hoogte van een dakkapel is 1,6 meter op de voorgevel.

Wanneer u in een monumenteel pand woont raden we u aan om contact op te nemen met een medewerker van de gemeente Almere. Ook kunt u digitaal het stappenplan om een vergunning aan te vragen doorlopen door de volgende link te gebruiken namelijk: www.omgevingsloket.nl. Dakkapelprijzen.nl wil u graag helpen wanneer u niet helemaal uit het bovengenoemde stappenplan komt.

Heeft u verder nog vragen?

Heeft u nog vragen over het plaatsen van een dakkapel of voor het verkrijgen van een bouwvergunning in Almere? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Almere