• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Apeldoorn

Dakkapel plaatsen in Apeldoorn

Voor een dakkapel in regio Apeldoorn bent u bij Dakkapelprijzen aan het juiste adres. Onze professionals hebben in uw omgeving al vele dakkapellen geplaatst. Het plaatsen van een dakkapel gebeurd doorgaans in slechts één werkdag en dat tegen de laagst mogelijke prijs!

Een dakkapel kent een hoop voordelen. Hierbij moet u denken aan de materiaalkeuze, het gebruikersgemak en de grote van de dakkapel. Vaak kiezen onze klanten voor een dakkapel met plat dak of voor een nokverhoging waarmee u extra veel ruimte en licht creëert. De materiaal keuze verschilt nogal per woning zo zien wij veel kunststof en polyester dakkapellen in Apeldoorn terwijl in andere steden hout weer het overwicht heeft. Welke keuze u ook maakt, een dakkapel verhoogt de waarde van uw woning.

Voorwaarden vergunning Apeldoorn

Wanneer u een dakkapel wilt plaatsen op de voorzijde van uw woning dan heeft u vaak een vergunning nodig. Om een vergunning te krijgen moet uw nieuwe dakkapel aan enkele voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden verschillen per gemeente, dus ook voor de gemeente Apeldoorn. Hieronder zijn de voorwaarden te zien die gelden voor u overzichtelijk opgesomd.

  • Qua grote en formaat dient een dakkapel hetzelfde te zijn als de al bestaande dakkapellen.
  • Een dakkapel op de achterzijde van een woning mag vergunningsvrij gebouwd worden.
  • Een dakkapel die aan de de zijkant van uw dak geplaatst wordt mag niet meer dan 25% van het dakvlak in beslag nemen.
  • Er mag niet meer dan 30% van het dakvlak volgebouwd worden.
  • De dakkapel mag maximaal 1,5 meter hoog zijn.

Deze voorwaarden liggen dicht bij de standaard voorwaarden, het enige belangrijke verschil is dat slechts 30% van het dakvlak bebouwd mag worden. Via de volgende link kunt u zelf bekijken of u in aanmerking komt voor een omgevingsvrije vergunning.

Kosten voor het plaatsen

Naast de hierboven vermeldde vergunning dient iedereen die een dakkapel plaatst of laat plaatsen een bedrag aan leges te betalen. In de gemeente Apeldoorn worden de leges als volgt berekend. De leges kosten bedragen standaard € 100,-. Op iedere 500 euro aan bouwkosten wordt een bedrag van €16,50 gerekend. Aangezien de prijs van een grotere dakkapel al snel € 4.000,- bedraagt komt u voor de vergunning boven de € 200,- uit. Echter in veel gevallen is de vergunning dus niet nodig. Bovendien kan Dakkapellen.com alles voor u regelen zonder extra kosten.

Dakkapel prijzen Apeldoorn? Ontvang vijf gratis offertes!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers of vraag vijf gratis offertes aan door het onderstaande formulier in te vullen. In totaal zullen maximaal vijf partners een prijsopgave voor u opstellen.

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Apeldoorn