• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Nijmegen

Dakkapel plaatsen in Nijmegen

Woont u in Nijmegen en omstreken en wilt u een dakkapel laten plaatsen? Wij van Dakkapelprijzen.nl bieden u de mogelijkheden om dit te realiseren. Zo hebben onze experts in het verleden al veel verschillende soorten dakkapellen in de buurt van Arnhem/Nijmegen geplaatst. Dakkapellen bieden een hoop extra voordelen zoals extra ruimte en licht, maar ook zorgt deze investering voor een waardestijging van uw woning. Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij u kunnen bieden? Door het onderstaande formulier in te vullen, komt u direct in contact met onze specialisten.

Dakkapel prijzen Nijmegen

De prijzen van dakkapellen verschillen enorm van elkaar, waardoor een exacte prijsindicatie niet tot nauwelijks gegeven kan worden. Wel zullen we de verschillende factoren die invloed hebben op de uiteindelijke factuurprijs met u doornemen. Zo bepaalt het formaat van uw dakkapel, maar ook de hellingshoek van uw dak de uiteindelijke prijs die u betaald. Het door u gekozen materiaal draagt ook bij aan de totale prijs. Zo is een kunststof dakkapel over het algemeen duurder dan een houten constructie. Vraag gratis offertes op om in contact te komen met de aangesloten specialisten van Dakkapelprijzen.nl.

Voorwaarden vergunning

Nijmegen hanteert net als alle andere steden in Gelderland de landelijk gestelde voorwaarden voor het verkrijgen van een omgevingsvrije vergunning. Hieronder hebben we een aantal richtlijnen voor u op een rijtje gezet. Het aanvragen van de vergunning zelf kunnen wij overigens kosteloos voor u regelen.

  • Een nieuwe dakkapel dient zich te houden aan de karakteristieken van de eerst geplaatste dakkapel in uw buurt;
  • Twee dakkapellen boven elkaar plaatsen is geen optie;
  • Ook voor een dakkapel aan achterzijde is een vergunning verplicht. Dit is anders dan de meeste gemeentes in Nederland.
  • Er mag niet meer dan 50% van het dakvlak volgebouwd worden.
  • Een dakkapel mag niet breder zijn dan 3 meter.

Door online de vergunning check uit te voeren kunt u snel inzicht krijgen van de kansen die u heeft voor het aanvragen van een omgevingsvrije vergunning. Met de volgende link kunt u de vergunning check uitvoeren: www.omgevingsloket.nl/vergunningscheck.

Kosten vergunning Nijmegen

Naast de hierboven genoemde welstandscriteria is het ook van belang te weten dat de gemeente Nijmegen leges in rekening brengt. De bouwleges in Nederland verschillen per regio, zo ook in Nijmegen. De gemeente Nijmegen hanteert het volgende bedrag/percentage namelijk 2% van de aankoopsom met een minimum bedrag van € 127,63 (gegevens van 2012). U betaald vermoedelijk het laatst genoemde bedrag, aangezien de gemiddelde kosten voor een dakkapel gemiddeld gezien tussen de 4 duizend en 5 duizend euro liggen.

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Nijmegen