• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Breda

Dakkapel plaatsen in Breda

Ook bij het plaatsen van een dakkapel in de omgeving van Breda bent u bij Dakkapelprijzen.nl aan het juiste adres. Zo plaatsen onze specialisten dakkapellen in heel Noord-Brabant. De prijs-kwaliteitsverhouding wordt door onze klanten als zeer goed ervaren. Wilt u ook profiteren van de vele voordelen die dakkapellen u kunnen bieden? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Voor een snelle dienstverlening adviseren wij u om het onderstaande formulier in te vullen, zodat wij uw aanvraag direct naar vijf verschillende partners kunnen doorsturen.

Kwalitatief hoogstaande materialen

Bij het laten maken en plaatsen van een dakkapel is het van cruciaal belang dat u de keuze heeft uit de beste materialen. Wij van Dakkapelprijzen.nl werken alleen met producten die zijn voorzien van keurmerken. Zo zijn het KOMO en de FSC keurmerken enorm belangrijk voor ons, aangezien deze de kwaliteit van onze artikelen waarborgen. Onze aannemers zijn allen ingeschreven bij de Bouwgarant instelling, waardoor zij de bouwprocessen tot in de details beheersen.

Vergunningskosten in Breda

Net als andere plaatsen in Nederland is het in Breda ook verplicht om een percentage/bedrag aan leges te betalen. De gemeente Breda hanteert voor het plaatsen van een dakkapel de volgende kosten namelijk € 130,33 plus 2,68% van de totale bouwsom (gegevens van 2012). Deze legeskosten zijn vergelijkbaar met andere plaatsen in de provincie Noord-Brabant.

Welstandscriteria voor een dakkapel

Naast de legeskosten is het verkrijgen van een omgevingsvrije vergunning ook een verplicht onderdeel van de procedure. In Breda zijn de volgende richtlijnen van toepassing:

  • De eerst geplaatste dakkapel geldt als trendsetter voor de rest van de woningen in de nabije omgeving;
  • Het is niet toegestaan om een dakkapel te plaatsen op een bijgebouw, aan- of uitbouw. Dit geldt ook voor een recreatief pand;
  • Een dakkapel mag niet breder zijn dan 50% van de breedte van het dakvlak.
  • De minimale afstand tot de dakgoot, de zijkanten en bovenkant is 1 meter.

Voor veel monumentele gebouwen in Breda gelden andere regels/richtlijnen. Wanneer u in een oudere woning woont raden we u aan om contact met de gemeente te zoeken. Voor alle andere gevallen is het digitaal aanvragen van een vergunning ook mogelijk. Dit kan bij de website van het omgevingsloket. Wij van Dakkapelprijzen.nl kunnen dit overigens kosteloos van u overnemen.

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Breda