• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Amsterdam

Dakkapel plaatsen in Amsterdam

In Amsterdam de hoofdstad van Nederland zijn wij natuurlijk ook te vinden. Dakkapelprijzen.nl voorziet regelmatig klanten van een dakkapel. Wij leveren dakkapellen in alle soorten en maten, waardoor de keuze reuze is. Door de vele keuzemogelijkheden kan het voor u lastig zijn om een weloverwogen beslissing te nemen. Geen punt, want onze adviseurs willen graag samen met u de alternatieven doornemen. Zo helpen zij u voor, tijdens en na de verkoop van de dakkapel.

Meest gebruikte materialen in Amsterdam

De materialen die onze experts in Amsterdam gebruiken verschillen heel sterk. In nieuwbouwwijken als Zeeburg en Tuindorp worden voornamelijk kunststof- en polyester dakkapellen geplaatst. Deze materialen sluiten naadloos aan op de woning, waardoor het materiaal nog beter tot zijn recht komt. Op oudere woningen past een houten constructie doorgaans nog beter, dit omdat de karakteristieken van de woning dan beter uitgelicht worden. Bent u benieuwd welk materiaal bij uw woning past? Vraag geheel vrijblijvend vijf offertes aan en laat u verassen.

Richtlijnen vergunning

Voor het laten plaatsen van een dakkapel zijn een aantal zaken belangrijk waaronder het aanvragen van een vergunning. Landelijk heeft het Rijk richtlijnen opgesteld waar een dakkapel plaatsing aan moet voldoen. Voor Amsterdam gelden de volgende richtlijnen:

  • De eerste geplaatste dakkapel in uw buurt geldt als trendsetter;
  • Een dakkapel mag uitsluitend worden geplaatst op een woning. Een uit bij, aan- of uitbouw worden uitgesloten;
  • Een dakkapel op achterzijde van een woning mag zonder vergunning gebouwd worden;
  • Een dak mag voor maximaal 50% volgebouwd worden;
  • De overige richtlijnen verschillen per stadsdeel.

De stad Amsterdam heeft veel historische panden waar een regelgeving geldt. We raden u aan om contact op te nemen met een medewerker van de gemeente Amsterdam. Wanneer u in een normale woning woont kunt u met behulp van de volgende link al bekijken of u in aanmerking komt voor een vergunning: www.omgevingsloket.nl. We begrijpen dat het aanvragen van een vergunning vaak als lastig wordt ervaren. Wij willen u daarom graag helpen door dit traject uit handen te nemen.

Vijf gratis offertes ontvangen in Amsterdam

Dakkapelprijzen.nl vindt het belangrijk dat u de best mogelijke aanbieding ontvangt. Om deze reden sturen we uw aanvraag door naar vijf verschillende partners. Zij zullen vervolgens een offerte opstellen, waardoor u gemakkelijk en snel de juiste keuze kunt maken.

Vergunning kosten Amsterdam

Een vergunning aanvragen gaat gepaard met het betalen van zogeheten legeskosten die door uw gemeente eenmalig in rekening worden gebracht. Zo hanteert de gemeente Amsterdam de volgende tarieven namelijk: een percentage van 2,35% op de totale bouwsom. Hierbij geldt wel een minimale bedrag van € 198,50,- (gegevens van 2012). Voor het laten plaatsen van een dakkapel betaald u meestal de laatst genoemde prijs.

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Amsterdam