• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Hengelo

Dakkapel plaatsen in Hengelo

Wilt u profiteren van de verschillende voordelen van dakkapellen? Bij ons bent u aan het juiste adres. Sinds een aantal jaren zijn wij actief in de omgeving van Hengelo. We hebben in het verleden al veel klanten dakkapel advies gegeven, waardoor zij in staat waren een betere beslissing te nemen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden vraag dan vrijblijvend vijf verschillende gratis offertes aan.

Materialen van topkwaliteit

Bij het laten plaatsen van een dakkapel is het natuurlijk de bedoeling dat deze een lange periode meegaat. Een belangrijke vereisten voor een lange levensduur is het materiaal dat wordt gebruikt. Wij van Dakkapelprijzen.nl werken daarom met de beste kwaliteit producten die alle een keurmerk of andere kwaliteitswaarborging hebben. Welk materiaal kan ik het best kiezen voor mijn dakkapel? Om op deze vraag antwoord te kunnen geven is het eerst noodzakelijk om uw wensen in kaart te brengen. Hieronder hebben we een aantal vragen/stellingen voor u op een rijtje gezet:

 • U vindt onderhoud aan uw woning verschrikkelijk.
 • Een duurzame dakkapel vindt u het belangrijkst.
 • U wilt een moderne stijl voor uw dakkapel.

Bent u het volkomen met de bovenstaande stellingen eens dan is een kunststof of polyester de ideale keuze voor u. Vindt u het niet erg of zelfs leuk om uw woning te onderhouden? Heeft u behoefte aan een authentieke stijl dan is een houten dakkapel de meest voor de hand liggende keuze.

De kosten voor een vergunning in Hengelo

Geld kosten dakkapel huisVoor het plaatsen van dakkapellen in de omgeving van Hengelo zijn leges verbonden. In [dakakpel-kosten] Nederland verschillen deze leges nog al van elkaar, waardoor wij ze voor u overzichtelijk hebben weergegeven. Zo betaald u voor een rijtjeswoning een bedrag van €200,- per meter, voor een twee-onder-een-kapwoning €225,- per meter, vrijstaande woning <=600 m³ 260 euro per meter, vrijstaande woning >600m³ €290 per meter. Tenslotte betaald u voor een appartement met een of meer woonlagen €260,- per meter.

Voorwaarden voor een vergunning

In Hengelo gelden naast het betalen van leges ook de regel dat er een vergunning vereist is voor het plaatsen van een dakkapel. Veel van de onderstaande criteria zijn het zelfde als de landelijke regelgeving. Toch hebben we richtlijnen voor u op een rijtje gezet:

 • De dakkapel mag niet op de voor- en zijkant van de woning gebouwd worden;
 • Het raam van de dakkapel mag niet omgekeerd geopend kunnen worden wanneer deze zicht heeft op een openbare plek;
 • De dakkapel heeft een platte dakconstructie.
 • De hoogte van een dakkapel mag niet hoger zijn dan 1.75 meter;
 • Vanaf de daknok gemeten mag de dakkapel niet hoger zijn dan 1 meter en niet lager dan een halve meter;
 • De zijkanten liggen meer dan 0,5 meter van de zijkanten van het dakvlak;
 • Wanneer er sprake is van een tijdelijke woning, permanent onbewoonde woning of van een recreatiewoning mag er geen dakkapel geplaatst worden;
 • Een door de overheid toegewezen pand met een historische achtergrond mag niet worden voorzien van een dakkapel;

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over het plaatsen van een dakkapel in de regio Hengelo, neem dan gerust contact op met een van onze experts. Het aanvragen van een vergunning kan verwarrend zijn. Wij willen deze handeling graag uithanden nemen.

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Hengelo