• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Zwolle

Dakkapel plaatsen in Zwolle

In de provincie Overijssel zijn wij van dakkapelprijzen.nl ook actief. Onze aannemers zijn ondermeer te vinden in de stad Zwolle, waar zij vaak dakkapellen plaatsen. Wilt u net als uw buurtgenoten profiteren van de verschillende voordelen die een dakkapel u kunnen bieden? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers die samen met u de opties doorneemt. Zo kunt u onder andere kiezen uit een breed assortiment aan materialen, modellen en formaten. Op aanvraag is het zelfs mogelijk om dakkapellen te leveren die een breedte maat hebben van 10 meter.

Veel voordelen voor een lage prijs

Bij veel van onze klanten werd de zolderkamer gebruikt als opbrenghok of kwam men er zelden. De onbenutte ruimte van uw zolderkamer had veel beter ingericht kunnen worden. Met een dakkapel is het binnen één dag mogelijk om uw zolder een geheel nieuwe look te geven. Uw vernieuwde kamer kan worden gebruikt als studeer, slaap of hobby kamer, waardoor verhuizen niet meer nodig is. Naast de functionele voordelen draagt een dakkapel ook bij aan de waardestijging van uw woning.

Vergunning kosten Zwolle

Een van de overige vereisten voor het laten plaatsen van een dakkapel is het betalen van zogenoemde bouwleges. In de omgeving van Zwolle zijn deze op de volgende manier opgebouwd: de leges kosten bedragen € 292,- bij een maximale bouwsom van € 2.250,- (gegevens van 2012). Voor kosten die bovenop dit bedrag komen betaalt u nog eens 2,8%. Voor het laten plaatsen van een dakkapel in de gemeente Zwolle bent u dus rond de 370 euro kwijt. In vergelijking met andere steden in Nederland is dit aan de hoge kant.

Richtlijnen vergunning

Landelijk zijn er een aantal richtlijnen opgesteld voor het laten plaatsen van een dakkapel. In regio van Zwolle zijn deze op de volgende manier geïnterpreteerd:

  • Een reeds geplaatste dakkapel moet de zelfde eigenschappen bezitten als de trendsetter (eerst geplaatste dakkapel in uw buurt);
  • De breedte van een dakkapel mag maximaal 30% van het totale dakoppervlakte bezetten;
  • De minimale afstand tot de dakgoot, zijkanten en bovenkant is 1 meter;
  • Een vergunning voor een dakkapel aan de achterzijde is niet nodig.

De richtlijnen in de gemeente Zwolle zijn vrij streng. Wij willen het vergunning traject voor u overnemen. Dit doen wij uiteraard zonder daarvoor extra kosten te rekenen. Bent u benieuwd of u al in aanmerking komt voor een omgevingsvrije vergunning? Via de volgende link is dit mogelijk: www.omgevingsloket.nl/vergunningscheck.

Gratis offertes aanvragen in Zwolle

Dakkapelprijzen.nl vindt het belangrijk dat u voldoende informatie krijgt waarop u uw keuze kunt baseren. Nadat u het onderstaande offerteformulier heeft ingevuld, zullen wij deze naar vijf verschillende partners sturen. Zij zullen uiteindelijk een offerte opstellen die het beste aansluit op uw situatie.

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Zwolle