• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Amersfoort

Dakkapel plaatsen in Amersfoort

Woont u in Amersfoort en wilt u een dakkapel laten plaatsen op uw woning? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij zijn al tientallen jaren actief in Amersfoort en hebben sinds dien al een legio aan dakkapellen geplaatst. Zo merken we dat steeds meer van onze klanten in Amersfoort kiezen voor een kunststof dakkapel. Bent u nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend vijf offertes aan of een afspraak via het onderstaande formulier. Wij zullen na ontvangst van dit formulier u zo snel mogelijk informeren over de verschillende mogelijkheden.

Voordelen van een dakkapel

Een dakkapel plaatsen op uw woning is een investering waar u later geen spijt van krijgen. Een dakkapelverbouwing brengt veel voordelen met zich mee zoals een waardestijging van het huis en het functioneler inrichten van de zolderverdieping. Met een dakkapel komt er meer natuurlijk licht uw zolderkamer binnen waardoor u prettiger en effectiever kunt werken. Ook zullen de ventilatiestromen op uw kamer beter circuleren.

Vergunning kosten Amersfoort

U moet voor het plaatsen van een dakkapel zogeheten leges betalen aan de gemeente waarin u woont. In Amersfoort zijn de leges kosten als volgt opgebouwd: het percentage van 2,35% wordt over de totale bouwsom gerekend. Wel geldt een minimaal bedrag van € 185,- (gegevens van 2012). Voor het laten plaatsen van een dakkapel is de laatst genoemde prijs meer regel dan uitzondering. Hieronder zullen we de verschillende criteria bespreken die nodig zijn voor het verkrijgen van een vergunning.

Richtlijnen vergunning

Net als andere steden in Nederland dient u in Amersfoort ook aan een aantal criteria te voldoen. De voorwaarden komen voor een groot deel overeen met de landelijke regelgeving. We zullen hieronder de belangrijkste regels met u doornemen. In Amersfoort zijn de volgende voorwaarden van kracht:

  • De eerste geplaatste dakkapel in de omgeving waar u woont geldt als trendsetter en dat formaat en model moet aangehouden worden bij de plaatsing van nieuwe dakkapellen;
  • Het is niet toegestaan een dakkapel te plaatsen op een bijgebouw, aan- of uitbouw;
  • De dakkapel mag niet breder dan 50% van de breedte van het dak;
  • De afstand van de onderkant van de dakkapel tot de dakgoot moet minimaal 0,5 meter en maximaal 1 meter zijn.
  • De minimale afstand tot de dakgoot, de zijkanten en bovenkant is 0,5 meter.
  • De maximale hoogte van een dakkapel is 1,8 meter op de voorgevel.

Een woning/dakkapel die niet aan de bovenstaande criteria voldoet is niet per definitie ongeschikt. Uw aanvraag zal door de welstandscommissie worden beoordeeld, wat wel geld en tijd in beslag neemt. Om misverstanden te voorkomen raden we u aan om het vergunningstraject aan ons over te laten. Dit doen wij uiteraard kosteloos en als extra service.

Nog vragen?

Zijn er nog onduidelijkheden of heeft u nog vragen over het plaatsen van een dakkapel? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers. U kunt natuurlijk ook gratis offertes opvragen. Wij zullen uw aanvraag direct doorsturen naar vijf verschillende partijen, zodat u altijd een gewenst antwoord/offerte zult ontvangen.

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Amersfoort