• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Gouda

Dakkapel plaatsen in Gouda

In de mooie historische stad een mooie dakkapel laten plaatsen? Neem dan direct contact op met Dakkapelprijzen.nl. Wij kunnen door ons brede netwerk alle soorten en formaten dakkapellen leveren. Van polyester tot zink en van hout tot kunststof. Doordat wij een deel van het vergelijking en selecteren voor onze rekening nemen bespaart u tot wel 45% op de kosten. Uiteindelijk kiezen wij vijf partners die in de buurt van Gouda actief zijn en passen bij uw aanvraag.

Uw woning verlaten is door het laten plaatsen van een dakkapel niet nodig. Met een dakkapel kunt u tot wel 30% meer ruimte creëren op uw zolderkamer. In 99 van de 100 gevallen is een dakkapel binnen één dag geplaatst waardoor u meteen kunt profiteren van de extra ruimte en licht. Wilt u meer informatie over het laten plaatsen van een dakkapel? Vul dan direct het onderstaande formulier in en kom in contact met onze partners.

Dakkapellen - hoge kwaliteit, lage prijs

Uiteraard zorgen we ervoor voor dat u profiteert van de hoogst mogelijke kwaliteit tegen de scherpst mogelijke prijs. We werken met hout, kunststof, zink, polyester en alles kan prefab ontwikkeld worden, waardoor u kiest voor een dakkapel die zowel op isolatiewaarde als waterdichtheid uitstekend scoort. U heeft optimaal plezier van uw dakkapel, waarmee u er ook voor zorgt dat er meer licht in uw woning zal vallen en u de waarde vergroot. Ideaal voor een latere verkoop van uw woning.

Kosten vergunning Gouda

Wanneer u in Gouda een dakkapel wilt laat plaatsen moet u zich aan de regels van de gemeente Gouda houden. Deze regels verschillen in het hele land dus ook voor Gouda. Naast de regels zijn ook de kosten verschillende per stad. Voor Gouda gelden de onderstaande voowaaarden.

De leges kosten bedragen 2,29% van het totale bouwbedrag echter het minimale bedrag is € 150,-. Voor een dakkapel bent u dus minimaal dat bedrag kwijt want de meeste dakkapellen zijn duurder. Indien uw dakkapel niet binnen de algemene voorwaarden valt moet deze getoetst worden door de welstandscommissie. Hiervoor betaalt u nog eens € 50,- extra.

Voorwaarden vergunning

De richtlijnen voor het verkrijgen van een omgevingsvrije bouwvergunning zijn hieronder voor u opgesomd. Wanner uw woning niet voldoet aan deze eisen geen nood u kunt nog een aanvraag doen die zal worden beoordeeld door de welstand commissie van Gouda. In de meeste gevallen wordt uw aanvraag goedgekeurd, maar dit neemt wel meer tijd in beslag.

  • De eerste geplaatste dakkapel in de omgeving is het uitgangspunt.
  • Op een bijgebouw, aan- of uitbouw mag geen dakkapel worden geplaatst. Denk hierbij aan een garagebox.
  • Het formaat van de dakkapel mag niet breder zijn dan 50% van de breedte van de woning.
  • De afstand van de onderkant van de dakkapel tot de dakgoot moet minimaal 0,5 meter en maximaal 1 meter zijn.
  • De minimale afstand van de dakkepel tot de dakgoten, de zijkanten en bovenkant van de dakrand is 0,9 meter.
  • De maximale hoogte van een dakkapel is 1,75 meter op de voorgevel.

De richtlijnen van de gemeente Gouda wijken niet tot nauwelijks af van de gemiddelde landelijke richtlijnen. Wilt u direct weten of u een vergunning moet aanvragen? U kunt via de volgende link de vergunningscheck doen om te kijken of u een vergunning nodig heeft: www.omgevingsloket.nl.

Kosteloos extra service

Is een vergunning voor het plaatsen van een dakkapel vereist? Wij nemen dit proces kosteloos van u over. Een andere extra service die wij u bieden is het meenemen van grofvuil dat bij het plaatsen van de dakkapel vrijkomt. Dit uiteraard zonder extra kosten in rekening te brengen. Top service voor de laagste prijs!

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Gouda