• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakkapel Rotterdam

Dakkapel plaatsen in Rotterdam

In de provincie Zuid-Holland plaatsen onze specialisten regelmatig dakkapellen. Zo ook in de havenstad Rotterdam, waar we zowel nieuwbouw als oudere woningen tegenkomen. Voor beide soorten woningen kunnen wij een rol van betekenis spelen, dit door ons brede assortiment aan materialen. Op een woning die enkele jaren geleden gebouwd is staat een polyester dakkapel of kunststof dakkapel erg fraai. Een dakkapel van hout staat weer erg mooi op een oudere woning. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw woning? Vul dan nu het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de vijf meest geschikte partners in de regio Rotterdam. Zij zullen vervolgens een offerte opstellen die perfect past bij uw situatie.

Vergunning aanvragen Rotterdam

Naast de omgevingsvrije vergunning dient u ook in Rotterdam een bedrag aan leges te betalen. Dit bedrag heeft in Rotterdam de volgende opbouw namelijk: € 420,- bij een maximale bedrag aan bouwkosten van € 7.7000,-. Voor uw dakkapel kunt u dus rekening houden met dit eerst genoemde bedrag.

Voorwaarden dakkapel

Een dakkapel dient aan de volgende voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor een omgevingsvrije vergunning:

  • Een dakkapel aan de voorzijde van uw woning moet gelijk zijn aan andere dakkapellen in de buurt;
  • Het is niet toegestaan een dakkapel te plaatsen op een bijgebouw, aan- of uitbouw;
  • De dakkapel mag maximaal een breedte hebben van 1/3 van het dakvlak;
  • De bovenrand van uw dakkapel moet maximale 25 centimeter zijn;
  • Deze bovenrand moet minimaal 5 centimeter uitsteken en maximaal 10 centimeter;
  • Een dakkapel aan de achterzijde van de woning is vergunningsvrij.

Voor monumentale gebouwen gelden andere regels. Deze verschillen per situatie, waardoor u het beste contact op kunt nemen met een medewerker van de gemeente Rotterdam. Voor alle overige gevallen kunt u met behulp van de volgende link zien of uw woning in aanmerking komt voor een omgevingsvrije vergunning: www.omgevingsloket.nl/vergunningscheck. Wij begrijpen dat u de aanvraag van een vergunning liever niet doet. Wij bieden u daarom de mogelijkheid om dit proces uit handen te nemen.

Gratis offertes aanvragen in Rotterdam

Dakkapelprijzen.nl vindt het belangrijk dat u voldoende informatie krijgt waarop u uw keuze kunt baseren. Nadat u het onderstaande offerteformulier heeft ingevuld, zullen wij deze naar vijf verschillende partners sturen. Zij zullen uiteindelijk een offerte opstellen die het beste aansluit op uw situatie.

Snel 5 gratis dakkapel offertes voor Rotterdam